Sokak Hayvanları Bungalovları? Özellik ve Detayları Nelerdir?

Sokak hayvanları her zaman bir toplumun önemli konuları arasındadır. Bir toplum bu konuya ne kadar önem verip bu konu hakkında çalışmalar yapıyorsa işte o zaman gerçek bir duyarlılık söz konusudur diyebiliriz. Sokak hayvanları ülkemizin sık sık gündemine gelen konular arasındadır. Hayvan severlik duygusu insanlara küçükken aşılanması gereken duygular arasındadır. İhtiyaçlarını kendileri karşılayamayan hayvanlar için toplumun her bir bireyi elinden geleni yapmalıdır. Hayvanlara iyi davranmak onları sevmek onlarında bu dünyanın bir parçası olduğunu unutmamak gerekir. Hayvanların saf ve sonsuz sevgisi size iyi gelecek duygular arasındadır. Sevginin iyileştiremeyeceği bir şey yokken hayvanlara gösterdiğiniz ilgi hem size hem de hayvanlara iyi gelecektir. Hayvanlara yardım eli uzatmak önemli konular arasındayken sokak hayvanlarına barınaklar yapmak çok doğru davranışlar arasında olacaktı. Biz de bu durumda sokak hayvanları işçin yapılabilecek bungalov evleri ve ahşap evlerinin nasıl olduğunu, özelliklerini ve detaylarını anlatan yazımızı sizler için araştırmalar sonucu detaylandırdık. İşte o detaylar.

Sokak Hayvanları Bungalovları?

Bilindiği üzere bungalovlar genellikle tek katlı, şirin ahşap evler olarak nitelendirilmektedir. Bu evlerin çatı yapısı da eğimli şekilde inşa edilir. Bu konu hakkında detaylara göz atmak için bungalov nedir?  yazımıza göz atabilirsiniz. Bungalov evler tatil mekanları ya da konaklamak için tercih edildiği gibi hayvan dostlarımız için barınma şeklinde de kullanılabilir. Ahşaptan yada ağaçtan yapılan bu evleri doğanın dostu olarak nitelendirmek mümkün olur. Çünkü belli bir arazi alanına kurulumundan farklıdır. Günlük hayatta metropol yada şehrin göbeğinde bu evleri kullanmak mümkün olmayabilir ancak ağaç evleri ormanlık alanlarda kullanmak sağlıklı olacaktır. Bungalov evlere bakıldığında sıcak iklim bölgelerinde de var olduğu görülür. Bunun nedeni ahşabın yazın serin tutup kışın sıcak tutması ile alakalıdır. Sıcak iklim bölgelerinde de görülen bu evler ormanların içine kurulmuştur ancak bu evler ormandaki vahşi hayvanlara ya da bölgede oluşabilecek sel afetlerine karşı zeminden oldukça yükseğe kurulur. Bazı ülkelerde bu ağaç evlerin yerden 35 ya da 40 metre yukarıya kurulduğu görülür. İşte böyle olunca bu durum aslında insanların aklına bazı fikirleri getirmiştir. İnsanların barınmak için kullandıkları bu şekildeki ahşap ve  bungalov evlerini neden hayvanların barınaklarında kullanmıyoruz? Bu düşünce beraberinde farklı olayların gelişmesine ve iyileşmesine neden oldu. Bu konu hakkındaki detaylara bakalım.

Sokak Hayvanları Bungalovları Detayları?

Sokak hayvanlarının bizim gibi bu  kocaman dünyanın bir parçası olduğunu ve onların da bu dünyada bir alana sahip olduğunu ve bu kocaman dünyanın sadece insanlar için değil farklı canlı türleri içinde var olduğunu sık sık hatırlamalıyız. Bu konuda ise bakıma muhtaç olan sokak hayvanlarına elimizden geldiğince yardım etmeliyiz ve bu konuda duyarlı olmalıyız. Bunun için ilk etapta herkesin evinin önüne bir kap su ve mama ya da yemek koyması gerektiği önerisinde bulunabiliriz. Bunun yanında sokak hayvanlarının temizlik ihtiyacını da elimizden geldiğince karşılayabiliriz. Belkide en önemli konulardan biri olan hayvanların barınma sorununa da çeşitli çözüm önerileri bulundurabiliriz. Sokak hayvanları barınma farkındalığı için yapılacaklar arasında bungalov evlere yer verilmektedir.

Bazı bölgedeki bungalovların yerden yüksekliğinin çok fazla olması durumu insanlara, bu bungalovlar hayvanların barınma ihtiyaçlarını da karşılar mı? sorusunu sordurmuştu ve bu soruya cevap aramalarına neden olmuştur. Bu fikirden esinlenerek aslında çevremizde çok fazla gördüğümüz kuşlara barınma alanları yapıldı. Ağaçların tepesine yada ağaçların bedeninin yerden baya yüksek olan kısmına küçücük bungalov evler yapıldı. Ahşap kullanarak yapılan ve her ağaca en az bir tane olan bu evlerin yapımı o kadar kolaydır ki bunun yanında evin ahşaptan olması durumu maliyetinin de çok az olmasını sağlamıştır. Şehirdeki parklarda gördüğümüz yada genellikle şehirde bulunan ormanlara yapılan bu evler bazen de rengarenk boyanarak hem kuşlara yuva oluyor hem de ortama çok güzel bir manzara kazandırıyor diyebiliriz. İçerisine gönüllüler tarafından her gün belli miktarda yem koyulan bu evlere bazen de kuşlar adeta evin anahtarı kendisindeymiş gibi davranıp söz gelimi kendilerine göre dizayn edip dışarıdan buldukları yemeklerin deposunda kullanıyor.

Bungalov evler bu konuda sadece kuşlara barınak olmuyor. Sokak hayvanlarından olan kedi ve köpeklere yapılan barınaklarda son zamanlarda hep bungalov tarzı ahşap evlerdir. Bu evlerin yapımının kolaylığı, hafifliği, az malzeme ile güzel işçilik çıkarılması, düşük maliyetli olması ve dayanıklı olduğu için kullanım ömrünün uzun olaması hayvanlara barınak olarak tercih edilme nedenleri arasındadır. Sokak köpeklerine ve kedilere bölge bölge yapılan bu evler kullanım açısından da tercih nedenleri arasında yerini alır.

Sokak  hayvanlarının barınma yeri olarak kullanılan bu bungalovlar genellikle ahşap malzemeden yapılır. Ahşabın güçlü, düşük maliyetli ve hafif olması tercih edilmesindeki nedenler arasındadır. Ağaç evin doğallığının yanında bir de bu evler yapılırken yapımında kullanılan pencere çerçevesi yadı kapı gibi malzemelerin geri dönüşüm yoluyla tekrar kazandırılarak işlevsel hale getirilmesinden kaynaklanır. O bakımdan ağaç evler ve ağaçtan yapılan barınaklar geri dönüşüm ve sürdürülebilir malzemenin teşviğinde kullanılmış olur. Bunun yanında bu tür malzemeler yapıya soyut bir anlam kazandırabilir.Bungalov tarzı yapılan barınakların çatısında kumaş da kullanılabilir.

Bungalov evlerin uzun yıllardan beri diğer ülkelerde kullanımı söz konusudur. Eğlence, tatil, park, bahçe dizaynı ve peyzajında kullanıldığı gibi barınak olarak kullanımı da mevcuttur. Bunun yanında ağaç evlerden yapılan çocuk oyun alanları da son zamanlarda organik yaklaşım için oldukça popüler hale gelip dikkat çekenler arasında yerini almaktadır. Otel olarak da kullanılan bu evler ticari olarak size gelir de sağlayabilir. Bu konu hakkındaki yazımızı okumak için Bungalov ev girişimciliği? başlığına göz atabilirsiniz.

 

 

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*